Teknisk Gymnasium (HTX)

Matematik – fysik

På studieretningen MAT-FYS er for dig, der vil arbejde intensivt med matematik og fysik. Vi elsker at eksperimentere og udforske og se teorien illustreret i eksperimenter fra mange grene af fysikken. Du lærer bl.a. om raketter, laserlys og solsystemet.

Prøv teorien af i praksis

På studieretningen MAT-FYS får du en dybere forståelse for mange af de naturvidenskabelige og teknologiske problemstillinger, du møder i virkeligheden. Du vil få et nyt syn på verden.

Du kommer til at regne med vektorer, differentiere funktioner, opstille modeller, finde arealer ved integralregning og meget mere. Du vil opleve glæden ved at se teori fungere i virkeligheden, og du lærer at anvende resultaterne i praksis.

Efter tre år som matfys’er kan du forklare teknikken i dampmaskiner, bilmotorer, vandkraft, solenergi og raketter. Du vil have tilegnet dig mange kompetencer, og du vil være godt rustet til en videregående uddannelse.

Eksempler på indhold fra undervisningen

Vi arbejder teoretisk med både matematik og fysik i temaer, og teorien bliver illustreret i eksperimenter fra mange grene af fysikken, f.eks.:

  • Bevægelsesfysik
  • Brydning af lys
  • Elektromagnetisk induktion
  • Varmeoverførsel
  • Energiomsætning

Uddannelse og job

Studieretningen giver adgang til naturvidenskabelige studier på universiteterne og ingeniøruddannelserne. Den er oplagt at vælge, hvis du drømmer om at blive ingeniør, fysiker eller matematiker. Det giver gode muligheder for job inden for det private erhvervsliv, undervisning og forskning

Studieretningsfag

Matematik A
Fysik A

Obligatoriske fag

Naturvidenskabeligt grundforløb
Produktudvikling grundforløb
Dansk A
Engelsk B
Kemi B
Teknologi B
Biologi C
Samfundsfag C
Kommunikation/IT C
Idehistorie B
Teknikfag A, et af følgende:
– Byggeri og energi
– El-teknik
– Proces, levnedsmiddel og sundhed

Valgfag

A-niveau B-niveau C-niveau
Kommunikation IT
Teknologi
Engelsk
Kemi

 

 

 

Samfundsfag
Programmering
Biologi

 

 

 

Programmering
Psykologi
Musik
Tysk
Idræt