DANSK I LYSET AF EN MESTERS (H)ÅND

DANSK I LYSET AF EN MESTERS (H)ÅND

H3E har haft Stanley Kubrick på skemaet i dansk, hvor de har lavet skriftlig aflevering, set film og besøgt udstillingen om Kubrick på Kunstforeningen GL STRAND.

Lars, som underviser i dansk på Svendborg Handelsgymnasium, har sendt os denne beskrivelse af besøget, som var en oplevelse ud over det sædvanlige:

En solbeskinnet fredag i november var H3E et lynsmut i København.

Målet var at se Gl. Strands udstilling om den afdøde amerikanske filminstruktør, Stanley Kubrick (1928-1999).

Han er manden bag film-klassikere som “The Shining”, “Dr. Strangelove”, “Space Odyssey 2001” og “A Clockwork Orange”, og vi fik lejlighed til at se sidstnævnte (uden spændetrøje og øjendråber!) i Gl. Strands særprægede, futuristiske filmsal.

Dernæst fik vi halvanden times rundtur i udstillingen, hvor projektleder og Kubrick-ekspert, Sofie Theil, øste ud af sin viden om instruktøren og de mange anekdoter, der knytter sig til ham og hans filmproduktion.

Her var masser af iøjnefaldende rekvisitter såsom hækkelabyrinten, de bloddryppende tvillinger og skrivemaskinen (…med den uendelige besked “All work and no play makes Jack a dull boy”…) fra “The Shining” over informationstavler med faktuel og interessant viden om Kubrick til skærme med stillbilleder og udvalgte film-sekvenser fra instruktørens univers.

Det var et sansemæssigt bombardement, der gav fornyet lyst til at se/gense den imponerende mængde film-klassikere fra den afdøde mesters hånd… og en sjov, hyggelig og informativ tur i selskab med H3E!

Udstillingen kører frem til 14. januar 2018, så hvad enten du er Kubrick-fan, film-nørd eller bare almindeligt interesseret i moderne amerikansk kultur, bør du slå et smut forbi Gl. Strand – du vil ikke blive skuffet 🙂