Uddannelsen giver en grundlæggende viden om farver, stil, materialer og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra rådgivning af kunden over bundbehandling og klargøring og endelig tapetsering, maling eller lakering af overfladen.
Som bygningsmaler har du har mulighed for at vælge valgfrie specialefag og valgfag. Du kan vælge at specialisere dig i særlige maleteknikker som fx marmorering og forgyldning.
Bygningsmaleren arbejder både indendørs og udendørs. Ofte arbejder du sammen med mange andre, fx malere eller andre bygningshåndværkere. Det er derfor vigtigt, at arbejdet udføres tidsmæssigt som aftalt med kunden. Du får erfaring med hvilke produkter, der skal vælges, og du bliver dygtigere til at overskue alle faser af malerarbejdet. Desuden specialiserer mange sig inden for fx tapetsering, gamle maleteknikker, opmåling og prissætning m.v.
Uddannelsen og arbejdet som bygningsmaler stiller krav om sans for form, farver og design.
Strenge krav til materialevalg og opløsningsmidler har gjort arbejdet langt mindre farligt mht. brandfarlige materialer og sundhedsskadelige dampe. Du lærer om sikkerhed og beskyttelse.
Løn, job og trivsel:
- Hvad tjener man som nyuddannet?
- Er der gode beskæftigelsesmuligheder?
- Trives eleverne på uddannelsen?
- Hvordan er køns- og aldersfordelingen?
Tjek fakta om uddannelsen, før du vælger, eller sammenlign uddannelser.
Gå til Uddannelsen i tal