Bager og konditor EUD

Undervisning

Det er både sjovt og seriøst at arbejde med fødevarer. Du vil opleve begge dele på Svendborg Erhvervsskole på din vej mod at blive bager og konditor.

“Mad – sundhed og glæde” hedder fagretningen, hvis du begynder på grundforløb 1 og altså kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

De første 20 uger – altså 6 måneder – er du sammen med elever, som tænker på at blive gourmetslagter, ernæringsassistent, kok, tjener eller noget helt andet indenfor fødevarebranchen. I får en bred indføring i, hvad det vil sige at forvandle råvarer til delikate spiser, hvordan det er at samarbejde med mange, og hvad det vil sige at servicere kunder.

Du kommer til at opleve både klasseundervisning og gruppearbejde, du skal læse tekster og se film, og vi skal arbejde en masse i køkkenet. Det meste foregår på skolen men du kan også have hjemmearbejde af og til.

Du møder erfarne lærere som du kan spørge til råds om alt, hvad du har brug for at vide.

Fokus på dit fag

Når du begynder på grundforløb 2, som varer 20 uger / 6 måneder, har du valgt retning – i dette tilfælde bager og konditor. Her går vi mere i dybden med råvarer, dejtyper og færdige brøde og kager, og du skal bl.a. være med til at producere til et butiksprojekt, hvor I skal sælge og servicere ansatte og andre elever.

Formålet med grundforløbet er at forberede dig til hovedforløbet med praktik og kortere skoleforløb. Derfor får du både mere teori og praktisk undervisning indenfor dit fag.

Hvis det er mere end et år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, går du direkte i gang med grundforløb 2.