Bager og konditor EUV

Forløb (grundforløb)

Uddannelsen til bager og konditor er opbygget af et grundforløb og et hovedforløb. Begge dele kan afkortes, når du er over 25 år. Du kan tage grundforløbet på Svendborg Erhvervsskole.

Uddannelsen til bagværker, bager og konditor er delt i 2 trin.

  • Bagværker (trin 1) tager 2 år og 6 måneder
  • Bager (trin 1+2) tager 4 år
  • Konditor (trin 1+2) tager 4 år

Målrettet grundforløb

Alle 3 retninger er i princippet bygget op af et grundforløb på 20 uger samt et hovedforløb på 3 år og 6 måneder, som veksler mellem praktik og skoleophold.

20 uger varer grundforløbet (grundforløb 2) som udgangspunkt for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden og er fyldt 25 år. Tidligere uddannelse og relevant erhvervserfaring kan dog gøre, at du kan få afkortet grundforløbet.

Grundforløb 2 kan du tage på levnedsmiddelafdelingen på Svendborg Erhvervsskole. Det er specifikt målrettet det, du ønsker at komme ud i praktik i – bager eller konditor.

Din praktik på hovedforløbet kan også afkortes, hvis du har relevant erhvervserfaring. Dette afgøres af en studievejleder inden du begynder uddannelsen.