Bager og konditor EUX

Forløb (grundforløb)

Uddannelsen til bager og konditor er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet kan du tage på Svendborg Erhvervsskole.

Uddannelsen til bagværker, bager og konditor er delt i 2 trin.

  • Bagværker (trin 1) tager 3 år
  • Bager (trin 1+2) tager 4 år og 6 måneder
  • Konditor (trin 1+2) tager 4 år og 6 måneder

6 eller 12 måneders grundforløb

Alle 3 retninger er bygget op af et grundforløb på 20 eller 40 uger samt et hovedforløb på 3 år og 6 måneder, som veksler mellem praktik og skoleophold.

  • 40 uger varer grundforløbet (både grundforløb 1 og 2) for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
  • 20 uger varer grundforløbet (grundforløb 2) for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 1 år siden og endnu ikke er fyldt 25 år.

Grundforløb 1 og 2 kan du tage på levnedsmiddelafdelingen på Svendborg Erhvervsskole.

Mad – sundhed og glæde

Grundforløb 1 indeholder fagretningen “Mad – sundhed og glæde”, som giver dig en bred indføring i flere beslægtede håndværk indenfor fødevarer, mens grundforløb 2 er specifikt målrettet det speciale du har valgt – bager eller konditor.