Ernæringsassistent EUV

Generelt om uddannelsen

Uddannelsen som ernæringsassistent har fokus på den sunde mad og hygiejne. Du veksler hele tiden mellem teori og praktisk håndelag i køkkenet.

Start op på uddannelsen som ernæringsassistent på Svendborg Erhvervsskole og få et godt kort på hånden, når du skal ud at søge job. Uddannelsen varer op til 3 år, og i den periode får du virkelig meget styr på sund mad, tilberedning af gode råvarer samt hygiejne.

Fødevarer er i centrum

Fødevarer er i centrum på uddannelsen som ernæringsassistent. Her får du et indgående kendskab til fødevarer og deres egenskaber, og hvordan de enkelte råvarer benyttes på optimal vis.

Du lærer at få fokus på bæredygtighed i hele processen.

Veksling mellem teori og praksis

Når du starter på uddannelsen, starter du samtidig på et forløb, hvor du kommer til at veksle imellem teoretisk indlæring og praktisk afprøvning i vore moderne køkkener. Vi underviser dig med afsæt i gastronomiens univers, men du får også så almindelige fag som teknologi og samfundsfag.

Ud over den teoretiske gennemgang i klasselokalet skal du på håndgribelig vis arbejde med disse teorier i køkkenet. Du vil for eksempel høre meget om diætmad, og efterfølgende skal du sammensætte og tilberede et måltid i køkkenet.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.