Generelt om uddannelsen

Er du over 25 år og har prøvet lidt af hvert? Har du mod på at servicere folk fra ind- og udland professionelt? Så er det bestemt ikke for sent at tage en tjeneruddannelse.

Som tjener er du med til at skabe rammerne om den gode fest, den behagelige konferencemiddag eller et hyggeligt samvær.

Uddannelsen til konference- og selskabstjener (trin 1) tager 2 år og 2 måneder inklusiv grundforløb 1 og 2.

Uddannelsen til tjener (trin 1+2) tager 3 år og 10 måneder inklusiv grundforløb 1 og 2.

Hold stilen trods travlhed

De fleste steder skal du dække bord, tage imod gæsternes bestillinger, give dem videre til køkkenet. Så skal du servere det bestilte, skrive regning og modtage betaling.

Tjenere skal have en god opførsel og fremtræde velplejet. Arbejdet kræver evne og interesse for fremmedsprog, og du skal have en almindelig god fysik, for tjenere går meget under arbejdet, og de bærer ofte på tunge bakker og fade.

Gode fremtidsudsigter

Du lærer på begge uddannelser om menuer og manerer, om gastronomi og servicering. Den fulde tjeneruddannelse giver dig mulighed for at rådgive gæsterne, du lærer engelsk og fagudtryk på fransk – og du får forståelse for turistservice.

Udsigterne til job er ganske gode, da mange restauranter jævnligt søger professionelle tjenere.

Grundforløbet til tjeneruddannelsen kan du tage på Svendborg Erhvervsskole, og hovedforløbet med praktik og skoleophold kan du tage mange steder i hele Danmark.