Karrieremuligheder

Som tjener kan du gå efter en karriere eller videreuddannelse både i ind- og udland.

Tjeneruddannelsen giver gode jobmuligheder især på Sjælland men generelt over hele landet. På Fyn er de bedste chancer som buffist og cafémedarbejder, men tjener, serveringsmedarbejder og bartender er også eftertragtede i forskellige egne af landet.

I større restauranter ansætter man overtjenere eller inspektører til at lede tjenerpersonalets arbejde. De kan også være med til at tilrettelægge virksomhedens drift sammen med køkkenchef og restauratør.

Videreuddannelse

Hvis du stopper efter trin 1, kan du senere tage resten af uddannelsen til tjener.

Når du har svendebrevet i hånden, kan du vælge at specialisere dig som sommelier (vintjener) eller bartender.

Du kan se steward, purser eller selvstændig som spændende karrieremuligheder.

Du kan også med fordel høste erfaring i udlandet på hotel- eller butlerskole, eller du kan prøve kræfter med tjeneropgaver på internationale restauranter.

Hvis du vil læse videre herhjemme, er det oplagt at blive serviceøkonom med speciale i hotelledelse eller turisme.