En typisk dag

Du lærer hurtigt at holde af hverdagen på Svendborg Erhvervsskoles levnedsmiddelafdeling. Her bliver du en del af et aktivt miljø med masser af velduftende og velsmagende retter og delikatesser.

Du befinder dig på Levnedsmiddelskolen i Svendborg. Svendborg Erhvervsskole bruger ikke ringeklokker, men vi forventer at du er klar på uddannelsen som tjener klokken 8.10.

Undervisningen foregår både i klasselokaler, i vores moderne køkken og i vores restaurantlokale. Her får du grundig undervisning i både praktiske og teoretiske dele af uddannelsen.

Det store overblik

Et af de vigtige elementer som tjener, er at du kan bevare overblikket selv når der er travlt. Derfor er der hele tiden fokus på både køkken og kunder.

Desuden er det vigtigt, at du er i stand til at samarbejde med dine kolleger i køkkenet og på gulvet i restauranten. Derfor vil du opleve en skoledag, hvor du i praksis prøver alt fra borddækning og madlavning til at blande drinks i tæt samarbejde med andre uddannelsers projekter.

Tid til pauser

En dag strækker sig typisk fra klokken 8.10 til 15.50. Det er mange lektioner du skal igennem, og derfor holder vi naturligvis også pauser i løbet af dagen.

Vi har faste spisepauser om formiddagen og til frokost, og dertil holdes småpauser, når det falder naturligt ind i dagens program. Vi holder desuden en eftermiddagspause, og her mærker du måske en vis træthed i benene, hvis du har været på benene det meste af dagen.

Hvis du vil vide mere om hvordan dagen forløber på uddannelsen som tjener, kan du altid kontakte vejleder Lene M. Knudsen. Du kan ringe til Lene på tlf. 7222 5860.