Uddannelsesretninger

På butik og e-shop kan du specialisere dig indenfor 5 retninger. Butik og e-shop, dekoratør / Visual Merchandiser, convenience, blomsterdekoratør og salgsassistent.

Hvad har du mest lyst til?

Vil du arbejde som dekoratør, blomsterdekoratør eller salgsassistent. Du vælger inden grundforløb 2, og se her, hvad det indebærer:

Dekoratør / Visual Merchandiser

En af de største trends indenfor detailhandel er behovet for oplevelser. Derfor er der brug for dygtige Visual Merchandisere.

Målet med uddannelsen er, at du får et godt fundament for en spændende karriere / videreuddannelse uanset om du bliver i Danmark eller rejser til udlandet.

Dekoratørafdelingen på Svendborg Erhvervsskole udvikler dit æstetiske syn, dine kreative evner og evnerne til problemløsning og nytænkning.

Du lærer at udarbejde dekorationer og arrangere udstillinger i forretninger eller stormagasiner. VM handler om en logisk og konsekvent måde at bruge butikkens koncept på.

Dekoratøruddannelsen i Svendborg har i mange år været et attraktivt sted at få sin uddannelse. Det er stadig det eneste sted i landet, hvor du kan gennemføre skoleopholdene i dit hovedforløb.

Klik på Visual Merchandiser i boksen til højre og få mere information.

Blomsterdekoratør

Plantelære er en del af uddannelsen, hvor du lærer at arrangere og binde buketter – bl.a. bryllups- og begravelsesbinderi, du lærer om bord- og rumdekorationer samt om at kombinere farver, former og blomster, så det passer til den dekorationsopgave, du skal udføre.

Salgsassistent

Du lærer at vejlede kunder og præsentere varer i forskellige slags butikker. Som salgsassistent med profil bliver du uddannet inden for en bestemt branche. Du får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen. Der findes mange forskellige brancheprofiler, fx kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid, sko m.fl.