Visual Merchandiser

Dekoration / Visual Merchandising har en særlig plads i hjertet på Svendborg Erhvervsskole. Unge fra hele landet rejser til Sydfyn for tage grundforløb her, og de kommer igen under de 10 ugers skoleophold på hovedforløbet, da uddannelsen kun kan gøres færdig her.

Visual Merchandising / dekoration er et speciale, som er rettet mod alle brancher og butikstyper. Du får under uddannelsen en viden om og erfaring med visuel kommunikation, grafiske virkemidler og fysiske dekorationsopgaver fra idé til færdig præsentation.

Grundforløbet giver dig forudsætningerne for dit arbejde på lærepladsen under hovedforløbet, og Svendborg Erhvervsskole har et godt samarbejde med mange, store som mindre lærepladser over hele landet.

Hovedforløb Detail med specialet Dekoration / Visual Merchandising

1-2 års praktik med 10 ugers skoleperioder i Svendborg foruden en uges fagprøve er adgangsbilletten til en ny og fascinerende verden for dig der har passion for fashion, food og lifeestyle.

Shopping er kommet for at blive, og første impuls til et køb kommer ind via sanserne – alt det kunderne ser, hører, dufter og føler. Hele den psykologiske proces er studeret i årtier og samlet til spændende læring, der kan gøre dig til ekspert i at skabe de mest overraskende butiksvinduer, de mest indbydende udstillinger i forretningen eller den mest innovative event.

CF181420

10 ugers grundforløb for studenter

Hvis du har en praktikplads og i øvrigt har gennemført en HG, HHX, HF, STX, HTX eller grundforløb 2 efter den ny erhvervsuddannelsesreform, så er du klar til læretiden på 2 år med i alt 11 ugers skoleperiode i Svendborg, hvoraf den ene er til den afsluttende fagprøve.

Hvis du har HHX skal du blot have 5 ugers erhvervsuddannelse for studenter, mens andre studenter skal have 10 ugers erhvervsuddannelse for studenter, inden hovedforløbet kan begynde.

CF181511

Når du har været igennem hovedforløbet Detail med specialet Dekoration / Visual Merchandising har du en god forudsætning for at imponere både i forretningskoncerner og specialbutikker, som medarbejder eller freelancer.

Dekoratørskolen i Svendborg er kendt i hele landet for sine lange, gode traditioner, og kun her kan du tage hovedforløbet med specialet Dekoration / Visual Merchandising.

10-13 ugers skoleperiode under hovedforløbet

Hovedforløbet varer typisk 2 år, men hvis du har dokumenterbare erfaringer, som kan give merit, kan du være heldig at klare hovedforløbet på 1 år.

Skoleperioderne ligger altid i følgende uger:

Uge (2) 3-4-5-6

Uge (17) 18-19-20 og (21)

Uge (36) 37-38-39

Påbygning tilbydes den første uge af hver skoleperiode.

Fagprøverne ligger altid i uge 49 og i uge 25.

CF181448

Professionelle undervisere

Underviserne på Dekoratørskolen, som vi ynder at kalde afdelingen på Svendborg Erhvervsskole, er mange. De er hver især professionelle inden for deres fagområde. Alle ansatte er VM´ere med flere års erfaring.

Arbejde i markedet ved siden af undervisningen er en betingelse, da det er vigtigt at være up to date med trends og markedsudviklingen. Ofte henter vi gæstelærere ind med særlig specialviden.

CF181502

Gode praktikerfaringer

Dekorationslinjen på Svendborg Erhvervsskole har gennem flere år leveret elever til bl.a. Magasin, Salling, Illum, Illums Bolighus, Royal Copenhagen, H&M, IKEA, ILVA, Idémøbler, Dansk Supermarked, A-Z, Bilka, Føtex, IC Companys, Butler & Richardt, Kaufmann, Johannes Fog og mange flere. Desuden kommer mange i praktik ved freelancedekoratører rundt om i Danmark.

Praktikplan

Praktikplanen sikrer et godt hovedforløb både i virksomheden og på skolen. Det er vigtigt både for elev og virksomhed, at rammerne for indholdet er på plads, og at begge parter har skoleperioderne plottet ind i kalenderen i god tid forinden.

Her finder du en skabelon

Praktikplan Dekoratør

Ordbog til Visual Merchandising

Ordbogen indeholder en forklaring på praktikmålene, samt eksempler indholdet i praktikmålene.  Ordbogen er tænkt som en vejledning til virksomheder, når godkendelsesskemaet skal udfyldes. Virksomheder, der søger godkendelse, skal ikke nødvendigvis kunne oplære i alle ordbogens eksempler.

Dekoratør – visual merchandiser – ordbog

CF181495

Læs mere

Hvis du som elev eller virksomhedsejer ønsker mere information om dekoration / VM, har Uddannelsesnævnet bl.a. skrevet et faktablad+Dekoratør+VM.