Praktik og lærepladser

På alle linjer af EUD/EUX Business får du træning i at skrive ansøgninger og søge læreplads. Du kan også søge praktik i udlandet.

Du skal selv finde en butik eller virksomhed at arbejde i under hovedforløbet, men vores praktikpladskonsulent guider og rådgiver dig gerne.

Et godt eksempel

En tidligere elev, Sune Petersen, gik ud af 10. klasse med et stort fravær og dumpekarakter i engelsk, men da han fik elevplads i Kvickly og begyndte på den uddannelse, der i dag hedder EUD detail, fik han mod på studierne. Faktisk kom han i gang med et ledertrainee forløb samtidig med det klassiske hovedforløb. Han fortæller:

“Jeg kunne relatere fagene i skolen til det jeg kendte fra butikken, for jeg bruger hver dag aida-modellen, 5×20-reglen, farvekoder og place management.”

Allerede inden sin fagprøve blev Sune ansat som souschef i Kværndrup Brugs, og sammen med COOP har han lagt en karriereplan.

Se mere om, hvordan du søger praktikplads på ug.dk.

Følg drømmen

Gå først og fremmest efter den branche og den virksomhed, du helst vil arbejde i. Vi bakker dig op. Statistikken fra Undervisningsministeriet viser, at langt de fleste finder en læreplads i en virksomhed, men ellers kan du gøre din uddannelse færdig i et praktikcenter.

Praktik i udlandet

PIU står for praktik i udlandet. Ordningen giver mulighed for, at praktikophold i udlandet kan blive godkendt som en del af en dansk erhvervsuddannelse. Eleven eller den danske arbejdsgiver, som udsender eleven får et økonomisk tilskud til praktikopholdet.