Der er brug for kvikke hoveder, som kan håndtere lager, transport og handel. Det lærer du på handelslinjen.

Generelt om uddannelsen

Som handelsuddannet ved du noget om køb, salg og logistik. Du lærer bl.a. at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, og du ved noget om transport og levering.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse behøver du ikke vælge linje før du begynder på EUD/EUX Business. På Grundforløb 1 snuser du til alle linjerne, så du bedre kan vælge den retning, der passer dig. På Grundforløb 2 (GF2) følger du den linje, der retter sig mod dit hovedforløb.

Erhvervsuddannelse for studenter (EUS) er et kort grundforløb på 5 uger for studenter (STX, HTX og HF).

Du skaber værdi

En vigtig del af arbejdet som handelsuddannet går ud på at være med til at skabe værdi for en virksomheds produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Du lærer derfor at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik samt at indkøbe varer i passende mængder.

Klædt på til salg

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om den handel, der foregår mellem virksomheder – det man kalder B2B, business to business. Du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. Du kan bruge uddannelsen uanset om du er den udadvendte “sælgertype” eller du hellere vil arbejde ved computeren på kontoret.

3 specialer

Du kan afslutte som handelsassistent med speciale i salg, indkøbsassistent, logistikassistent eller digital handel B2B.