Frederik Dirksen på sit salgskontor.

Praktik og lærepladser

På alle linjer af EUD/EUX Business får du træning i at skrive ansøgninger og søge læreplads.

Du skal selv finde en virksomhed at arbejde i under hovedforløbet, men vores praktikpladskonsulent guider og rådgiver dig gerne.

Et godt eksempel

En tidligere elev, Frederik Dirksen, har prøvet lidt af hvert, inden han valgte EUD Business og handelslinjen. Han har bl.a. haft fritidsjob i et supermarked og i en tidlig alder interesseret sig for salg og service.

På Business blev han begejstret for at lære mere om økonomi, markedsføring og det at drive en forretning, og glæden blev kun større, da han efter flere forespørgsler fik ja til en elevstilling ved N. Kjær i Svendborg.

“Jeg vil gerne være bilhandler, og jeg er glad for jobbet som salgselev. Det er meget anderledes end undervisningen på skolen, men jeg har lært meget af begge dele og føler mig godt rustet til en fremtid i branchen”, siger Frederik.

Se mere om, hvordan du søger praktikplads på ug.dk.

Følg drømmen

Gå først og fremmest efter den branche og den virksomhed, du helst vil arbejde i. Vi bakker dig op. Statistikken fra Undervisningsministeriet viser, at langt de fleste finder en læreplads i en virksomhed, men ellers kan du gøre din uddannelse færdig i et praktikcenter.

Praktik i udlandet

PIU står for praktik i udlandet. Ordningen giver mulighed for, at praktikophold i udlandet kan blive godkendt som en del af en dansk erhvervsuddannelse. Eleven eller den danske arbejdsgiver, som udsender eleven, får et økonomisk tilskud til praktikopholdet.