Opbygning
Forløb (grundforløb)
Uddannelsen til bager og konditor er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet kan du tage på Svendborg Erhvervsskole.
Uddannelsesretninger
Bliver bagværker, bager eller konditor. De tre retninger har mange fag og megen praktisk træning til fælles, men der er forskel både i længden af uddannelsen og i de discipliner i bagekunsten du kommer til at mestre.
Undervisning
Det er både sjovt og seriøst at arbejde med fødevarer. Du vil opleve begge dele på Svendborg Erhvervsskole på din vej mod at blive bager og konditor.
Eksamen
Med en prøve i naturfag og en praktikaftale på plads bliver du klar til hovedforløbet. Den endelige svendeprøve tager du mod slutningen af hovedforløbet.
Praktik og lærepladser
Du kan komme i praktik som bager og konditor mange steder, men hvis du vil have de bedste chancer for en god aftale, så gå tidligt i gang med at finde en praktikplads.