
Uddannelsesretninger
Bliver bagværker, bager eller konditor. De tre retninger har mange fag og megen praktisk træning til fælles, men der er forskel både i længden af uddannelsen og i de discipliner i bagekunsten du kommer til at mestre.
Under uddannelsen til bager og konditor kan du vælge 3 hovedretninger.
- Bagværker: Du lærer det grundlæggende om råvarer, dejproduktion og at fremstille almindelige og traditionelle brødtyper. Du lærer desuden at assistere ved arbejdet med rullede deje.
- Bager: Du lærer alt det grundlæggende om brødproduktion og får desuden undervisning i produktion af småkager, skærekager, flødeskumskager og tørkager, og undervejs lærer du om forskellige dejtyper, glasurer og cremer.
- Konditor: Du lærer bl.a. om desserter, is og marcipan. Du lærer også at fremstille dekorationer og figurer i bagværk og konditori.
Uddannelsen som bagværker varer som udgangspunkt 3 år, mens det tager 4 år og 6 måneder at blive bager eller konditor.
Grundforløbet, som du kan tage på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, bringer dig godt på vej til alle tre retninger, og specialiseringen sker især under hovedforløbet.
Fag
Hen over grundforløb og hovedforløb bliver du undervist i fag som:
- Brødproduktion
- Dessertproduktion
- Flødekager og lagkager
- Rullede deje
- Rørte kager
- Piskede masser
Du skal også have fag som egenkontrol og arbejdspladsvurdering, varekendskab samt salg og service.