Ernæringsassistent EUD

Undervisning

Hvis du er parat til at bruge både hænder og hoved, er uddannelsen som ernæringsassistent lige noget for dig. Undervisningen er varieret fra dag til dag.

Når du starter op på uddannelsen som ernæringsassistent, vil du som noget af det første få en introduktion til den skoleperiode, du starter op på. Det er samtidig her at du hilser på dine medstuderende for første gang.

I starten vil du derfor møde mange mennesker, som du ikke kender, og der er mange ting at forholde sig til. Desuden vil du starte op på en uddannelse, som snart bliver meget projektorienteret.

Klasseundervisning og projekter

I første skoleperiode er der en del klasseundervisning, hvor du på klassen lærer en masse teori. Her bliver du introduceret for meget nyt stof.

I de næste 2 skoleperioder arbejder vi meget projektorienteret, men der er naturligvis også traditionel klasseundervisning. Efter hver skoleperiode afslutter vi forløbet med en prøve i paratviden om de emner, som vi har arbejdet med.

Du skal på bogkøb

Uddannelsen som ernæringsassistent er bygget op omkring specifikke emner, og derfor skal du forberede dig på det store bogindkøb, idet vi bruger bestemte bøger i uddannelsen. Her kan det betale sig at blive medlem af Kost- og Ernæringsforbundet, da du så kan købe bøgerne med 25 procent rabat.

Hvilke bøger, tænker du måske. Vi vil ikke nævne bestemte titler her, men du skal investere i bøger med emner som

  • Diætetik
  • Ernæringslære
  • Kostlære og –vurdering
  • Kulinarisk sensorik
  • Det professionelle køkken
  • Produktionshygiejne

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.