Kok og Smørrebrød cater EUX

Generelt om uddannelsen

Gastronomuddannelsen med speciale i smørrebrød og catering lærer dig en masse om sund mad og tilberedning, og der er desuden skarp fokus på kundebetjening.

Uddannelsen som gastronom udbydes i to specialer, smørrebrød og cater og kok. Begge specialer fokuserer på gode råvarer og at give kunderne en oplevelse.

Det er vigtigt at du indenfor smørrebrød og cater er en smilende person, som er imødekommende over for kundernes ønsker. Det handler nemlig om, at dine kunder forlader din restaurant, cafe eller kantine med så god en oplevelse som mulig.

Som kok skal du være dynamisk, hurtig på benene og have et godt overblik. Det handler om at levere kvalitet og en lækker overlevelse til kunderne.

BEVAR OVERBLIKKET I KØKKENET

Det er derfor vigtigt at du er serviceminded, hvilket er en vigtig ingrediens i uddannelsen som både kok og cater. Du lærer naturligvis også en masse om indkøb af råvarer.

Dertil skal lægges, at du lærer hvordan du behandler dine råvarer og hvordan du tilbereder det gode måltid. Du lærer for eksempel at sammensætte lækre menuer og buffeter, og du vil også skulle kunne komme med gode menuforslag ud fra nogle ingredienser, som du får stillet til rådighed.

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI

Både som kok og smørrebrød og cater skal du også have fokus på udvikling, og hvordan der kan skabes nye smagsoplevelser. I nogle restauranter og kantiner skal du kunne tænke kreativt i forhold til andre initiativer end selve madlavningen.

Under uddannelsen vil vi udfordre dig på din kreativitet, fordi både innovation og iværksætteri er en vigtig del af din læring.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores uddannelses- og erhvervsvejleder.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.