Detaljerne er afgørende under de 12 timers konkurrence ved DM i Skills.

Talentudvikling

Ambitioner og lysten til at blive så dygtig som mulig er nogle af grundværdierne på Svendborg Erhvervsskole. DM-konkurrencerne er et eksempel, hvor skolen går efter at få så mange deltagere med som muligt.

Hvert år afvikler Skills Denmark konkurrencer i et voksende antal håndværk. På Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier begynder konkurrencerne med skolekonkurrence på Gl. Torvedag i august, og i løbet af efteråret deltager vinderen så i regionsmesterskaberne, hvor de 2 bedste fra alle skoler i Region Syddanmark går videre til DM i Skills.

En udfordring på tid

Konkurrencen kan se sådan ud, at deltagerne får 2 gange 6 timer til at optegne 12 millimeternøjagtige felter, tegne to præcise bogstaver i to af felterne, tapetsere en flade rundt om en plade, hvor de skal lave en valgfri dekoration, og endelig skal de højglanslakere det sidste felt af den lange plade.

Effekten breder sig

– Det har klart en afsmittende effekt på de øvrige lærlinge, når en af kammeraterne vælger at gå efter at komme til DM, og det har også vist sig flere gange, at erhvervsskolerne i de byer, som er værter for DM i Skills, mærker en større søgning til håndværksuddannelserne umiddelbart efter, fortæller faglærer Michael Kastrupsen.

Detaljen er en dyd

Generelt bakker Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier op om at gøre hver enkelt elev så dygtig som muligt, og i det omfang, det er muligt, lærer eleverne også meget kunstneriske maleteknikker, der imponerer fx som gademalerier.