Praktikplads

En vigtig del af uddannelsen som maler er praktikopholdene. Derfor er det vigtigt at du så hurtigt som muligt finder en praktikplads. Vi hjælper dig med gode råd.

Er det virkelig nødvendigt at have en praktikplads for at starte op på maleruddannelsen?

Det er et godt spørgsmål, som vi hører mange gange, når nye elever starter op på vores uddannelse som maler på Svendborg Erhvervsskole.

Og det korte svar er: – Ja, det er nødvendigt.

Et af elementerne i uddannelsen er nemlig praktikophold, hvor du kommer ud i en ”rigtig” virksomhed, hvor du arbejder med de ting, som du lærer på hovedforløbet.

Hvordan får jeg en praktikplads?

Når du skal i gang med at finde en praktikplads, så er det bedste råd måske at du går i gang så hurtigt som muligt. Vi har altid en underviser, som gerne vil hjælpe dig videre, hvis du løber sur i søgning efter en praktikplads.

Alligevel synes vi, at du skal ud af starthullerne og opsøge en praktikplads – også gerne inden du starter på uddannelsen. Brug gerne dit netværk til at forhøre dig, om der er ”nogen som kender nogen”, som har brug for en praktikelev.

Kan jeg ikke bruge nettet?

Internettet kan bruges til mange ting, også til inspiration, når du er på udkig efter en praktikplads. Google finder mange malermestre, hvis du søger grundigt nok, og derfor anbefales det varmt, at du bruger nettet.

Men det er bestemt også en fordel, hvis du møder personligt op i virksomheden for at præsentere dig selv. Mange har oplevet gode resultater med følgende fremgangsmåde:

  1. Find malermestre i området – brug gerne Google
  2. Find telefonnummeret på en person i firmaet som kan hjælpe
  3. Aftal et møde med vedkommende
  4. Fortæl om dig selv og dine tanker om maleruddannelsen

Skulle du stadig mangle en praktikplads, har du en anden mulighed på internettet. Websitet Praktikpladsen.dk er et udmærket sted at søge videre efter en ledig praktikplads.

Endelig er du velkommen til at søge hjælp hos studievejleder Lene M. Knudsen på Svendborg Erhvervsskole. Ring til Lene på tlf. 7222 5860.

Søg efter praktikpladser på Praktikpladsen.dk