Praktikplads

Praktikpladsen er et vigtigt element i uddannelsen som elektriker. Vi fortæller mere om hvordan du skaffer en praktikplads i en virksomhed.

Skal jeg have en praktikplads?

Når du begynder på uddannelsen som elektriker, er det vigtigt at du får en aftale med en virksomhed, hvor du kan komme i praktik. Praktikken er en vigtig del af uddannelsen, for det er blandt andet her, at du kommer til at arbejde ”rigtigt” med tingene.

Det er praktikken, som er prikken over i’et, for det er her at du omsætter din viden fra skoleophold til livet som elektriker i en virksomhed. Denne kombination sikrer at du får det bedste uddannelsesforløb.

Hvordan får jeg en praktikplads?

Vores råd til dig er, at du skal komme i gang så tidligt som muligt med at finde en praktikplads som elektriker.

Ved at have styr på en praktikplads-aftale i god tid behøver du ikke at bekymre dig om dette under uddannelsen. Derfor gælder det om at spørge i dit netværk, om nogen kan bruge dig i et praktikforløb.

Du kan også tage fat i vores praktikpladskonsulenter. Jette Klausholm sidder klar til at hjælpe dig på tlf. 7222 5745

Skal jeg møde personligt op?

Når du er på udkig efter en praktikplads, er det en virkelig god ide at møde personligt op i virksomheden for at præsentere dig selv. Du kan overveje denne fremgangsmåde:

  1. Find relevante virksomheder – brug gerne internettet
  2. Find telefonnummeret på en person i virksomheden som kan hjælpe
  3. Aftal et møde med vedkommende
  4. Fortæl om dig selv og dine tanker om elektrikeruddannelsen

Hvis du stadig står på bar bund i jagten på en praktikplads, kan du bruge internettet til at komme videre. På Praktikpladsen.dk kan du lede efter en egnet praktikplads.

Du kan naturligvis også kontakte studievejledningen eller praktikpladskonsulenten, som gerne vil hjælpe dig videre.

Søg efter praktikpladser på Praktikpladsen.dk