Michael Hansen og Kim Mikkelsen mener begge at have lært en del af studieturen til England.

Studieophold i udlandet

Svendborg Erhvervsskole har siden 2010 sendt alle elever på 3. hovedforløb på studietur til Warwick som en del af engelskundervisningen. Karaktergennemsnittet er løftet, og turen giver flere sidegevinster

Svendborg Erhvervsskole sender alle el-lærlinge på 3. hovedforløb en uge til England som en del af engelskundervisningen.

Det kan lade sig gøre, fordi mestrene betaler en del, og hver elev selv betaler 2500 kr.

– Vi kan konstatere, at vores lærlinge klarer sig fint på engelsk, og hidtil har det sikret ca. 2 karakterer bedre i gennemsnit i faget end før, vi tog på studierejse, siger uddannelseschefen for Strøm, Styring og IT.

Åben for job i England

I november 2015 var 9 elever og 2 lærere af sted. De danske el-lærlinge var nødt til at tale engelsk hele ugen, når de arbejdede sammen med lokale el-lærlinge fra Warwickshire College. De var ude på en byggeplads og havde en kulturdag på Warwick Castle.

– Vi har lært om deres mad, kultur og måde at leve på, og at vi set, at vi har en bredere uddannelse end elektrikere i England, fortæller Michael Hansen, og Kim Mikkelsen tilføjer:

– De opfordrede os da til at søge job i England, når vi er færdige, så det åbner da døre.

Sidegevinster

Lærer Jan Gregers Olsen konstaterer, at klassen er mere sammentømret, og selv den mest sky har fået mere mod til at stå frem.

En af de lærlinge, der tidligere har været med, er regerende danmarksmester, Sune Lerdahl. Netop sidste del af uddannelsen og Englandsturen gav Sune et stort skub fremad.