Industritekniker

Uddannelsen som industritekniker tager 4 år, og undervejs i uddannelsen får du rig lejlighed til at arbejde med små og store maskiner. Du får undervisning i at programmere, og du lærer også at reparere maskiner, hvis de går i stykker. Er du klar til at blive den store ekspert i maskiner?

IndustriLab er et bredt samarbejde, der vil medvirke til at sikre virksomhederne på Syd- og Østfyn industriteknikere i fremtiden.

En generation af maskinarbejdere/industriteknikere er på vej på pension, og optaget på industriteknikeruddannelsen har været lavt. For at sikre, at denne negative trend ikke fortsætter, har en bred partnerskare forpligtet hinanden på konkrete aktiviteter, som i hovedtræk er etablering af de rigtige undervisningsfaciliteter, praktikpladsgaranti og informationsarbejde om uddannelsen målrettet unge, deres familier og studievejledere.

Uddannelsen som Industritekniker giver nærmest jobgaranti, og hvis man indgår en aftale med en virksomhed om løn på grundforløbet, er denne 10.000 kr./måned. Mulighederne efter uddannelsen er mange, enten ved at fortsætte i job som industritekniker, eller ved at læse videre.

Nyt maskineri i IndustriLab

4 nye CNC fræse- og drejemaskiner fordel på større og mindre sæt, hvoraf de større sæt er forberedt til robot. Maskinerne leveres med Fanuc styring og EMCO Campus software, en uddannelsespakke der kan tilgås fra PC og Laptop. Maskinerne leveres med 3D view/simulering, og kan evt. senere udbygges med yderligere styringer. Vi har også en UR robot arm hvor der vil være mulighed for at lære hvordan denne kan programmeres, da det vil være et helt naturligt redskab for en industri tekniker i dag.

Virksomheder som vi arbejder tæt sammen med og som du kan få arbejde hos er:

 • C.C. Jensen A/S
 • SSH Stainless A/S
 • Bila Svendborg A/S
 • Rantec
 • Ceropa A/S
 • Lykkegaard A/S
 • Maskinfabrikken Argos A/S
 • Albjerg’s Maskintec A/S
 • Maskinfabrikken.dk ApS
 • SH Group A/S
 • PureteQ A/S

Lyder dette spændende og tiltalende kan du tage fat i vores praktikpladskonsulent, Palle for at høre meget mere om dine muligheder og dette helt fantastiske tilbud, som vi er sikre på vil gøre din mor stolt.

Palle Dam Larsen
Praktikpladskonsulent

Porthusvej 71
5700 Svendborg

Telefon: +45 7222 5928
E-mail: pdl@sesg.dk

Industritekniker EUD

Er du fascineret af maskiner, som kan dreje og fræse? Uddannelsen som industritekniker vil i givet fald være lige noget for dig.

Industritekniker EUV

Tag uddannelsen under EUV. EUV står for ErhvervsUddannelse for Voksne, og det er et uddannelsestilbud til dig, der er fyldt 25 år.

Industritekniker EUX

Det er muligt at tage en erhvervsuddannelse samtidig med at du tager boglige fag på gymnasialt niveau. Det sker på EUX industritekniker.