Industritekniker EUD

Generelt om uddannelsen

Er du fascineret af maskiner, og er du begejstret for at arbejde med mekanik? Tag uddannelsen som industritekniker og lær at programmere CNC maskiner.

Som industritekniker kommer du hovedsageligt til at arbejde med såkaldt spåntagende maskiner – fortrinsvis drejebænke og fræsere – som betjenes på god gammeldags maner eller via computer (CSC). De ting, som du kommer til at fremstille på disse maskiner, kan være lige fra meget små til meget store, og nogle ting produceres i få eksemplarer, mens andre produceres i titusindvis.

Dette kan for eksempel være komponenter til smartphones eller biler, men det kan også være meget store komponenter til eksempelvis boreplatforme. Groft sagt kan man sige, at stort set alt, hvad vi er omgivet af har været igennem en bearbejdningsmaskine – styret af en industritekniker.

Det er en stor fordel, hvis du har lyst til at arbejde med mekanik, men i dag kræver jobbet også, at du har lyst til at arbejde med computeren. Du skal kunne tegne på computeren i CAD programmer, og du skal kunne håndtere filer og programmere maskinerne (CAM).