Industritekniker EUV

Uddannelsesretninger

Du får adgang til en række forskellige uddannelsesretninger, når du begynder på uddannelsen som industritekniker. Det er der spændende muligheder i.

Uddannelsen som industritekniker har som basis to specialer: enten kan du vælge uddannelsen industritekniker – maskin, eller du kan vælge at blive industritekniker  – produktion. Du kan også vælge at blive industriassistent.

 INDUSTRITEKNIKER – MASKIN

Uddannelsen som industritekniker med specialet maskin er en slags moderniseret udgave af den gode, gamle uddannelse som maskinarbejder. Her skal du både bruge hænder og hoved.

Du får brug for den matematik, som du lærte i folkeskolen, og så skal du være parat til at lære at programmere. Du skal desuden forberede dig på at stå over for spændende maskiner med udfordringer – maskiner som anvendes i metalindustrien.

INDUSTRITEKNIKER – PRODUKTION

Uddannelsen som industritekniker med specialet produktion tager længere tid end den ”almindelige uddannelse”. Her skal du på ”skolebænken” i 5 ½ år (som er inklusiv et halvt års grundforløb), og når du først er færdig, har du en særdeles alsidig uddannelse på hånden.

Du vil formentlig gå en karriere i møde, hvor du kommer til at stå for styring, udvikling og produktionsplanlægning i en moderne virksomhed. Du får brug for dine kreative og praktiske evner, som vi nok skal hjælpe dig med at få bygget ekstra godt op. Denne overbygning udbyder vi dog ikke på Svendborg Erhvervsskole.

 INDUSTRIASSISTENT

Uddannelsen som industriassistent er en selvstændig uddannelse på 2 år og afsluttes med en svendeprøve og du er dermed A-kasseberettiget. Efter de 2 år kan du vælge at fortsætte din uddannelse, eller du kan vælge at gøre en pause i dit uddannelsesforløb og finde et arbejde som industriassistent.

Læg mærke til, at hvis du efter de 2 år fortsætter din uddannelse med henblik på at blive industritekniker, så har du sikret dig status som uddannet industriassistent. Du kan i princippet finde et job som industriassistent, hvis du af en eller anden årsag afbryder uddannelsen.

På de 2 år lærer du at fremstille enkle maskindele og emner på både manuelle og CNC styrede maskiner. Du får et grundlæggende indblik i at dreje, fræse og bore, og du vil snart vide en masse om emnetegninger og opmålinger.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder Lene M. Knudsen. Ring til Lene på tlf. 7222 5860