Data og kommunikation EUX

Generelt om uddannelsen

Data- og kommunikationsuddannelsen med EUX giver dig både en erhvervsuddannelse og en studieforberedende eksamen, som åbner flere døre til de videregående uddannelser.

Data- og kommunikationsuddannelsen giver dig en viden om de it-systemer, der normalt bruges på kontorer. Det gælder telefoner, computere og kopimaskiner – samt de programmer og apps, der hører til.

Du bliver den, der kan hjælpe, når der opstår problemer eller rådgive, når der skal investeres i ny teknologi. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at udforske moderne teknologi og kan lide engelsk og matematik.

3-6 års uddannelse

Det du lærer på grundforløbet på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier lægger grunden til den uddannelsesretning, du vælger. Det kan være:

  • It-supporter: 3 år (trin 1)
  • Teleinstallationstekniker: 3 år og 6 måneder (trin 1)
  • Telesystemtekniker: 4 år og 6 måneder (trin 2)
  • Datatekniker med speciale i infrastruktur: 5 år og 6 måneder (trin 2)
  • Datatekniker med speciale i programmering: 5 år og 6 måneder (trin 2)

Du kan afslutte uddannelsen efter hvert trin.

EUX giver flere muligheder

Inden for de første 2 uger skal du vælge, om du vil tage uddannelsen som EUX. Det betyder, at du skal have en række fag på højere niveau end på EUD og EUV. Det kræver flere boglige timer, men det giver dig også en eksamen på linje med HF, så du lettere kan komme ind på videregående uddannelser.