Data og kommunikation EUX

Forløb (grundforløb og hovedforløb)

Grundforløbet består af 20 eller 40 uger afhængigt af din baggrund. Derefter skal du bestå en overgangsprøve, så du er klar til hovedforløbet med praktik og korte skoleforløb. Med EUX tager du hul på nogle fag og forløb, som du færdiggør på en anden erhvervsskole.

Grundforløb 1 for alle, der er gået ud af 9. eller 10. klasse indenfor de seneste 14 måneder, giver dig en smagsprøve på, hvad du kommer til at arbejde med inden for fagretningen strøm, styring og it. Du arbejder med nogle konkrete projekter, og hvis du efter de første 20 uger (et halvt år) er mest tændt på data- og kommunikationsuddannelsen, kommer du til at arbejde mere konkret med it på grundforløb 2 – de næste 20 uger.

Fokus på koder og teknik

På grundforløb 2 er målet, at du bliver klar til hovedforløbet, som veksler mellem korte skoleophold og længere praktikperioder. Grundforløbet begynder med en kort introduktion til uddannelsen og dine muligheder, men hurtigt er du i gang med helt konkrete projekter, grundfag og valgfag indenfor data- og kommunikationsuddannelsen, som gør dig i stand til at bestå den afsluttende eksamen på grundforløbet.

Både grundforløb 1 og 2 kan du tage på Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, og vi hjælper dig godt videre til hovedforløbet.

EUX giver ekstra fag

Indenfor de første 2 uger af uddannelsen skal du vælge, om du vil tage den som EUX. Det betyder, at du skal bestå 6 fag på gymnasialt niveau og derfor også have ekstra fag eller fag på et højere niveau end basisuddannelsen.

EUX-fagene arbejder du videre med under skoleopholdene på hovedforløbet og afslutter med eksamen, når du er ved at være færdig med data- og kommunikationsuddannelsen.