Karrieremuligheder

Mureruddannelsen giver dig mulighed for et godt job, videreuddannelse eller at etablere din egen forretning.

Faglærte håndværkere – som murere – bliver en mangelvare frem mod år 2020. Mange ældre går på pension, og derfor opfordrer politikerne til, at endnu flere vælger en håndværksuddannelse nu.

Hvad laver en murer?

En murer opfører ydervægge og skillerum i mursten og andre stenmaterialer i nybyggeri, og er med ved modernisering, ombygning og renovering af bestående bygninger. Mureren skal være indstillet på at arbejde udendørs året rundt. Mureren opsætter fliser, lægger klinkegulv og teglsten samt udfører pudsearbejde på vægge, lofter og facader.

Kan jeg læse videre?

Hvis du gennemfører din mureruddannelse med EUX, får du det, man kalder ‘generel studiekompetence’ og bliver ligestillet med personer, der har en gymnasial eksamen. Du kan altså videreuddanne dig på samme vilkår som personer med gymnasial eksamen.

Når du er udlært murer – eventuelt som en EUX-uddannelse, kan du videreuddanne dig fx som:

  • Bygningskonstruktør
  • Byggetekniker
  • Diplomingeniør
  • Arkitekt.

Kan jeg starte selv?

Selvstændig murerforretning er også en mulighed. Det kræver naturligvis den nødvendige økonomi og en forretningsmæssig forståelse ud over dine håndværksmæssige kompetencer.

Muligheder i udlandet

Danske murere er respekteret verden over. Du har derfor gode muligheder for arbejde i udenlandske byggefirmaer. Du er også efterspurgt som for eksempel ulandsfrivillig udsendt af humanitære organisationer. Et ophold i udlandet er en oplevelse for livet.

Se dine muligheder for job via Videre som faglært

Læs mere om videregående uddannelse efter EUD