Personvognsmekaniker EUD

Forløb (grundforløb og hovedforløb)

På Svendborg Erhvervsskole kan du tage uddannelsen som personvognsmontør og personvognsmekaniker. Her kan du læse meget mere om uddannelsesforløbet.

Når du starter op på uddannelsen som mekaniker på Svendborg Erhvervsskole, skal du først igennem et grundlæggende forløb, som kaldes grundforløbet. Dette grundforløb varer 20 eller 40 uger, og når du har gennemført det, er du parat til at gå videre i uddannelsen som mekaniker.

Grundforløbet giver dig undervisning i en lang række forskellige fag, som du skal igennem. Disse fag finder sted i både teorilokale og i værksted, hvor du nok skal få rigeligt at se til.

Hvad består hovedforløbet af?

Når du har gennemført grundforløbet, er du parat til at gå videre med hovedforløbet i uddannelsen som mekaniker. Det er på hovedforløbet, at du vælger dit speciale. På Svendborg Erhvervsskole kan du vælge at blive personvognsmekaniker eller personvognsmontør.

På hovedforløbet kommer du ind over alle de ting, som er væsentlige at vide som personvognsmekaniker, for eksempel styrestøj, bremser og elektriske systemer. Det er også i hovedforløbet at du skal ud i en virksomhed og hjælpe til som mekanikerlærling.

Sekretær Yvonne Sejten vil gerne hjælpe dig videre, hvis du sidder tilbage med spørgsmål til uddannelsen som mekaniker. Ring til Yvonne på tlf. 7222 5746.