Personvognsmekaniker EUD

Praktikplads

Når du starter op på uddannelsen som mekaniker, indgår der også praktik i en virksomhed. Du skal selv finde denne praktikplads, og vi guider dig her videre.

Praktikplads? Skal jeg selv finde sådan en plads?

Dette spørgsmål hører vi ofte fra vores elever, som starter op på uddannelsen som mekaniker. Mange er ganske enkelt ikke klar over, at de selv skal ud at finde en praktikplads på et værksted, når uddannelsen begynder.

En del af uddannelsen foregår nemlig ude i en virksomhed, hvor du lærer hvad det vil sige at gå til hånde på et rigtigt værksted. Dette praktikophold er en vigtig del af uddannelsen, og derfor gælder det om, at du så tidligt som muligt begynder at finde en praktikplads.

Begynd i god tid

Det er ikke spor nemt at finde en praktikplads. Mange af vores elever finder hurtigt ud af, at det er vældig svært at få skabt en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Derfor kan vi ikke sige det ofte nok: begynd at lede efter en praktikplads i god tid. Det optimale vil være, hvis du allerede har en aftale med en virksomhed, inden du starter op på uddannelsen som mekaniker.

Brug eventuelt internettet

Det kan være en god idé at køre ud på forskellige værksteder og præsenter dig selv og samtidig spørge til, om værkstedet kan hjælpe dig med en praktikplads. Der er mange som du, der gerne vil have en praktikplads, så vær forberedt på en sej kamp.

Hvis du ikke har held med at skaffe en praktikplads ved personligt fremmøde, kan du bruge internettet som hjælper. På Praktikpladsen.dk kan du søge efter praktikpladser i hele Danmark.

Svendborg Erhvervsskole tilbyder også, at studievejledningen kan hjælpe dig videre i jagten på en praktikplads. Du kan ringe til Niels på tlf. 2557 7077.

Søg efter praktikpladser på Praktikpladsen.dk