Personvognsmekaniker EUV

Karrieremuligheder

Når du vælger at tage uddannelsen som mekaniker – personvognsmekaniker – venter der en række spændende jobmuligheder forude. Du kan også vælge at læse videre.

Uddannelsen som personvognsmekaniker er en alsidig og bred uddannelse, som du kan bruge i mange sammenhænge. Når du har gennemfør uddannelsen som mekaniker, er der forskellige muligheder, som venter på dig.

Typisk vil de fleste nok vælge ansættelse i et autoværksted på land eller i by. Der er dog også mange, som på sigt vælger at blive selvstændige mekanikere og åbner deres eget værksted.

Kan jeg læse videre?

Når du har gennemført uddannelsen som mekaniker, har du samtidig givet dig selv en mulighed for at læse videre, hvis du har lyst til det. Hvor lang tid du skal bruge ekstra på at læse videre, afhænger af hvilken uddannelse du udpeger.

Du kan således vælge at læse videre til produktionsteknolog, autoteknolog, eksport og teknologi og driftsteknolog offshore. Hvis du supplerer med adgangskursus til uddannelserne som ingeniør, kan du også læse videre til maskiningeniør.

Læs mere på Uddannelsesguiden: Videre som faglært

Læs mere om videregående uddannelse efter EUD