Karrieremuligheder

Inden du går i gang med uddannelsen som skibsmontør, spørger du sikkert dig selv, hvilke job du kan få med sådan en uddannelse. Mulighederne er mange.

Noget af dit arbejde som skibsmontør kan finde sted på havet, hvor du skal sørge for at skibets dieselmotorer funger upåklageligt. Det er vigtigt for skibene at de er ”sunde og raske” – også når de er på vandet.

Men ellers vil du typisk blive ansat på et skibsværft eller et motorværksted, hvor du arbejder med skibsmotorer, lige fra lystbåde til supertankere. Desuden er du også med på holdet, når der skal bygges nye skibe.

Hvad kan jeg blive?

Når du gennemfører uddannelsen som skibsmontør, bliver du en vigtig person om bord på fiskekuttere og mindre coastere, fordi det er dig, som skal sørge for at skibet sejler godt og sikkert igennem bølgerne. Mange skibe har ikke råd til at lægge til kaj for at blive repareret.

Du kan se frem til et spændende job, hvor du skal holde øje med at skibets motorer kører som de skal. Din viden om tekniske og mekaniske anlæg på skibet betyder, at skibet får maksimalt udbytte.

Forskellige arbejdsområder

Uddannelsen som skibsmontør klæder dig også på til – ud over at arbejde med dieselmotorer – at klare opgaver med

  • hjælpemaskiner
  • rør- og pumpesystemer
  • hydraulik

De fleste skibe har desuden installeret overvågningssystemer, som også bliver nogle af dine ansvarsområder. Når du starter op i job som skibsmontør, vil du med stor sandsynlighed også få mulighed for at arbejde i både danske og udenlandske virksomheder – eller måske starte dit eget værksted op.

Kan jeg læse videre?

Uddannelsen som skibsmontør giver dig samtidig adgang til en række andre jobmuligheder, hvis du læser videre. Mange vælger at bruge nogle ekstra år på skolebænken, så de for eksempel får en uddannelse som

  • maskinmester
  • produktionsteknolog
  • driftsteknolog offshore

Læs mere på Uddannelsesguiden: Videre som faglært

Læs mere om videregående uddannelse efter EUD