Forløb (grundforløb og hovedforløb)

Når du beslutter dig for at tage uddannelsen som skibsmontør, siger du samtidig goddag til 4 år på Svendborg Erhvervsskole, hvor spændende forløb venter på dig.

Når du starter op på uddannelsen som skibsmontør, skal du samtidig være klar til at se en fremtid i øjnene, hvor du måske kommer til at arbejde ude på havet. En skibsmontør er nemlig af og til i fuld sving, mens skibet sejler.

Du kommer typisk til at arbejde med reparation af skibsmotorer, og du kan meget vel blive fløjet ud til et skib på søen, hvor du skal arbejde med motorerne. Inden du kommer så vidt, er der en uddannelse som skal bestås.

Grundforløb og hovedforløb

Uddannelsen som skibsmontør tager 4 år at gennemføre. Alle, som starter op på uddannelsen, skal igennem et grundforløb, og når du er 2 ½ år igennem forløbet (og har bestået diverse prøver og eksamener), kan du kalde dig selv for industrimontør.

Hvis du herefter fortsætter på uddannelsen som skibsmontør, kan du halvandet år senere kalde dig for skibsmontør, hvis du altså består svendeprøven. Husk at der også indgår praktikophold undervej i din uddannelse.

Hvilke fag skal jeg have

Når du starter op på uddannelsen som skibsmontør, skal du samtidig i gang med en række nye fag, som du ikke kender fra folkeskolen. Du skal blandt andet lære noget om dieselmotorer, termisk sammenføjning, rørsystemer og tegningsforståelse.

Dog er der også velkendte fag på skoleskemaet. Du skal således også have fag som dansk, naturfag og engelsk.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.