Praktikplads

Uddannelsen som skibsmontør indebærer også at skal skaffe dig selv en praktikplads i en virksomhed. Her får du gode tips til hvordan du skaffer sådan én.

Er det virkelig nødvendigt at jeg har en aftale om praktik med en virksomhed?

Tro os! Dette spørgsmål har vi efterhånden hørt rigtigt mange gange, når vores elever starter op hos os. Mange er nemlig ikke klar over, at de skal have en praktikplads på hånden, når de tager uddannelsen som skibsmontør.

Praktikpladsen betyder at din uddannelse bliver så virkelighedstro og brugbar som overhovedet muligt. At kombinere skoleophold med konkret arbejde ude i en virksomhed giver oftest det bedste resultat.

Hvordan får jeg en praktikplads?

Det er ingen dans på roser at skaffe en praktikplads. Der er mange, som også er ude efter en praktikplads, så det gælder om at være hurtigt ude, hvis du skal have fingrene i en praktikaftale med en virksomhed.

Derfor er det en god idé, at du så tidligt som muligt går i gang med at lede efter en praktikplads. Brug dit netværk til at finde denne praktikplads: forældre, anden familie, venner, naboer – spørg folk om de kan hjælpe dig.

Det personlige fremmøde

Ofte giver det de bedste resultater, hvis du bruger en fremgangsmåde á la følgende:

  1. Undersøg hvilke virksomheder der er relevante
  2. Find kontaktinfo på en person i virksomheden som kan hjælpe
  3. Aftal et møde med vedkommende
  4. Fortæl ham om dig selv og dine tanker om skibsmontøruddannelsen

Hvis situationen er gået i baglås, kan du bruge internettet til at søge videre. På Praktikpladsen.dk kan du søge efter virksomheder og praktikpladser.

Vores undervisere er altid meget behjælpelige med at finde en praktikplads til dig. Du kan også kontakte vores studievejledningen, som vil gøre alt for at hjælpe dig videre. Studievejler Niels Mark Aaagaard kan træffes på tlf. 2557 7077.

Søg efter praktikpladser på Praktikpladsen.dk