Optagelse og adgangskrav

Har du en drøm om at blive klejnsmed eller maskinmester? Så start op på uddannelsen som smed. Læs mere om adgangskrav og om hvordan du tilmelder dig.

Hvis du går med en drøm at tage uddannelsen som smed, er der en række ting, som du skal opfylde, før vi kan optage dig som elev på Svendborg Erhvervsskole. Kravene er:

  • Du skal have afsluttet folkeskolen eller modtaget tilsvarende undervisning
  • Du skal have mindst karakteren 2,0 i gennemsnit i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
  • Du skal vurderes uddannelsesparat, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Visse krav skal opfyldes

Hvis du inden uddannelsesstart har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du automatisk kravene – bemærk dog at du skal have afsluttet 9. eller 10. klasse (eller tilsvarende).

Inden du går videre til hovedforløbet – altså trin 2 – i uddannelsen som smed, er der en nogle krav, som du skal opfylde, før vi kan optage dig. Du skal have bestået disse fag på følgende niveauer:

  • Dansk på E-niveau
  • Engelsk på E-niveau
  • Fysik på F-niveau
  • Matematik på E-niveau

Hvornår tilmelder du dig uddannelsen som smed?

1. marts er den store skæringsdato, når det handler om at blive meldt til uddannelsen som smed. Denne dato er vel at mærke det tidspunkt du skal fokusere på, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Er det mere end 1 år siden, at du forlod folkeskolen, og er du endnu ikke fyldt 25 år, kan du søge ind på uddannelsen som smed 4 gange om året.  Hvis du er over 25 år gælder det, at du skal kontakte en vejleder, så han/hun kan vurdere de kompetencer, som du har.

Hvordan tilmelder jeg mig uddannelsen som smed?

Når du opfylder de krav, der stilles til at blive optaget på uddannelsen som smed, er næste skridt at finde ud af, hvornår uddannelsen starter op. Herefter venter et besøg på Optagelse.dk, hvor du tilmelder dig online.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.