Praktikplads

Når du starter op på uddannelsen som smed, undgår du ikke et udtryk som praktikplads.

At komme ud at arbejde ved rigtige maskiner blandt ”rigtige smede” er naturligvis også noget af indholdet i uddannelsen som smed. Praktikpladsen er vigtig, fordi du derved sikrer at du veksler imellem skole og virksomhed.

Igennem dette uddannelsesforløb vil Svendborg Erhvervsskole og virksomheden samarbejde om din uddannelse, så du får maks. udbytte af tiden i skolen og på virksomheden. Bemærk at du får lærlingeløn, når du har fundet en praktikplads og kontrakten er underskrevet.

SKOLEPRAKTIK – GODT I GANG

Begrebet praktikplads er formentlig et af de første og mest vigtige begreber du løber ind i, når du starter uddannelsen som smed. En praktikplads foregår typisk i en virksomhed, hvor de ansatte gerne vil lære dig op i de perioder, hvor du er i praktik ude i selve virksomheden.

Det er altså praktikken, som for alvor giver dig et fingerpeg om, hvad du skal lære for at kunne blive selvstændig smed. Skolepraktikken foregår på skolens praktikcenter og i virksomheder.

DU SKAL YDE FØR DU KAN NYDE

Praktikpladser kommer ikke af sig selv. Derfor skal du forberede dig på, at du skal ud at lede med lys og lygte efter en plads i en virksomhed. Vi forventer at du yder en solid indsats for at finde praktikplads, men vær klar over, at det kan være svært, så start i god tid og brug dit netværk til at hjælpe dig.

Praktikpladsen.dk er en dansk hjemmeside, hvor du kan finde praktikpladser. Det er Undervisningsministeriet, som står bag hjemmesiden, som mange har succes med at besøge, når de skal finde en virksomhed, der kan hjælpe dem.

Den bedste løsning er måske at du selv opsøger og besøger virksomheder med henblik på at finde en praktikplads. Hvis det virker komplet umuligt at finde sådan en plads, vil studievejlederen gerne hjælpe dig.