Generelt om uddannelsen

En vigtig del af arbejdet som smed handler om at udvælge den rette konstruktion og arbejdsteknik. Der er fokus på de nyeste teknikker.

Du skal være skarp med metal – og have styr på teknikken!

Uddannelsen som smed er en alsidig uddannelse, hvor du løbende vil arbejde med metal i mange forskellige udformninger og udtryk. Som smed vil du lære at svejse, bukke, klippe, bore, samt skære gevind i forskellige materialer.

Med svejsning og anden bearbejdning kommer du til at samle forskellige dele, og du monterer eller demonterer de færdige elementer.

Du lærer at betjene CNC-udstyr, CAD og CAM. Programmering og kvalitetskontrol på halv- og helautomatiske bearbejdningscentre vil få en stigende betydning i jobbet som smed.

Uddannelsen som smed tager 4 år, og når du en dag står med dit svendebrev i hånden, er du klar til at finde et job i private virksomheder. Mange vælger sågar at blive selvstændige erhvervsdrivende med eget værksted. Mange andre får for eksempel job på større eller mindre værksteder.

Bemærk at når du tager uddannelsen som smed som en EUX, kombinerer du uddannelsen med boglige fag på gymnasialt niveau, hvilket forlænger uddannelsen.