Uddannelsesretninger

Ved at tilmelde dig uddannelsen som snedker, får du samtidig mulighed for at vælge imellem forskellige studieretninger, blandt andet møbelsnedker og maskinsnedker.

Møbelsnedker – skab dit eget hjem

Med uddannelsen som møbelsnedker, har du mulighed for at udstyre dit eget hjem med de møbler, du kunne tænke dig. Du lærer at fremstille borde, stole, skabe, reoler, kommoder og andre møbler.

I virksomheden kommer du til at arbejde med stationære snedkermaskiner – såsom rundsave, fræsere, afretter og tykkelseshøvl samt i visse opgaver også computerstyrede maskiner. Du kommer til at samle og overfladebehandle møblerne, så de fremstår med en flot finish.

Dansk møbeldesign er kendt og værdsat verden over, og de danske møbelsnedkere er uddannet til at producere møblerne med den rette håndværksmæssige finish

Uddannelsen tager cirka tre år og 6-9 måneder.

Bygningssnedker – inde og ude

med uddannelsen som bygningssnedker kan du lave dine egne bygningsdele, som vinduer, døre, inventar samt trapper. Det lærer du på skolen ved at du tegner det i AutoCAD og senere producerer det i værkstedet.

I virksomheden kommer du til at fremstille bygningsdelene på værkstedet, og det er også snedkeren, der kan montere det ude hos kunden.

Bygningssnedkeren er en alsidig håndværker. Den ene uge er det måske en villa, hvor alle vinduerne skal udskiftes. Næste uge kan det være en ny modebutik, der skal have inventar. Bygningssnedkeren arbejder også med renovering.

Uddannelsen tager cirka tre år og 6-9 måneder.

Maskinsnedker – mest på værkstedet

Maskinsnedkeren ser du sjældent på byggepladser. Maskinsnedkeren sørger nemlig blandt andet for, at bygningssnedkerne har de rette træmaterialer til rådighed, når de eksempelvis opfører huse og fabrikker.

Maskinsnedkeren arbejder på specialmaskiner – for eksempel rundsave, båndsave, afrettere, fræsere og båndpudsere – og han/hun udskærer og forarbejder træ til møbel- og bygningsemner, som bygningssnedkere og møbelsnedkere senere skal bruge.

Dør- og vindueskarme, vinduesrammer og døre, dørgerigter, fodpaneler, trapper og trappetrin er nogle af de mange bygningsemner, som maskinsnedkeren forarbejder. Han/hun fremstiller desuden alle former for møbelemner, som indgår i fremstilling af møbler.  Dette arbejde vil typisk foregå på avancerede CNC-styrede maskiner og via CAD/CAM-systemer.

Uddannelserne tager cirka tre år og 6 måneder.

Orgelbygger – en niche for de få

Et særligt speciale, som du kan færdiggøre i Sønderborg eller København, er orgelbygger. Faget har en lang tradition i Danmark, og da næsten alle danske kirker har et orgel, er der stadig en niche i at bygge, reparere og vedligeholde de imponerende instrumenter, som har så stor kulturel betydning i hele landet.

Uddannelsen tager 4 år og 3 måneder, og selv om det er en lille branche, er der stadig en god håndfuld firmaer tilbage i Danmark.

Hvis du vil vide mere om disse 3 uddannelsesretninger, kan du kontakte os til enhver tid. Vores sekretær, Pia Kaae, sidder klar ved telefonen og besvarer dine spørgsmål: tlf. 7222 5736.