Det sociale

Når man begynder på noget nyt, er det som regel med sommerfugle i maven. Sådan har de fleste det. Men når du har fået en god introduktion og lærer stedet, lærerne og de andre elever lidt at kende, er vi sikker på, at du som de fleste vil trives på snedkeruddannelsen.

Efter den seneste reform af erhvervsuddannelserne er det tanken, at du skal være mere sammen i en klasse fra begyndelsen af uddannelsen, end tilfældet har været før. Der er færre optag af elever i forhold til tidligere, og det skal give mulighed for, at du kan gå længere tid sammen med dine kammerater og lære dem godt at kende, inden i spredes i læretiden.

Plads til forskellighed

Det sociale sammenhold er meget mere end fester og fredagsbar. Det er jargonen på værkstedet, drillerierne hen over regnemaskinen, de små vaner hos hver enkelt, som kommer til at blive en rar ramme at være i til dagligt.

Det er simpelthen det at føle sig ok, selv om der er stor forskel i alder, baggrund, tøjsmag, musiksmag, livretter og meget mere. Det er netop det, der gør det sjovt at være her – og møde nye mennesker.

Trivsel og læring

Du kan sagtens møde op, passe din skole og stort set kun være sammen med dem i “din afdeling”. Du kan også gå lidt på opdagelse og snakke med nogle fra de andre værksteder og faggrupper, når chancen er der. Det er helt op til dig, hvor “eventyrligt” det skal være at tage din uddannelse.

Trivsel er ikke nødvendigvis en garanti for, at alle lærer noget. Men vi tror på, at det ikke skader både at være ambitiøs og have det sjovt imens.

Kom som du er – og bliv hvad du vil.