En typisk dag som snedker på EUD

Det er med at holde ørerne stive og fingrene smidige, for der er noget at se til hele dagen. I begyndelsen minder det meget om en skoledag fra 8 til 15.30, men i hovedforløbet skal du være klar på lærepladsen kl. 7.

Hver dag klokken 8.10 begynder undervisningen på snedkeruddannelsen på Svendborg Erhvervsskole. Sådan er det i hvert fald på grundforløbet. Når du skal i lære på hovedforløbet, må du regne med at begynde kl. 7 om morgenen.

På skolen begynder du dagen enten i et teorilokale eller på et værksted, og når klokken er cirka 15.30 stopper dagen. Er du lige i gang med noget, du gerne vil gøre færdig, er det som regel ok at blive lidt længere.

I løbet af dagen får du en mængde informationer indenbords, så især i begyndelsen må du regne med at være lidt mør i hoved og krop, når du kører hjem. Du kommer i hvert fald ikke til at kede dig i løbet af dagen.

Den manglende klokke

Mange af vores nye elever skal lige vænne sig til, at klokken hverken ringer ud eller ind på Svendborg Erhvervsskole. Her er vi alle sammen afhængige af hinanden, så det er en fast aftale, at man møder op til tiden.

Du skal derfor vænne dig til at holde øje med tiden på din smartphone, når du skal til og fra pause. De små pauser placerer vi i løbet af dagen, så de passer bedst til de projekter, som vi er i gang med.

Spisepauser på faste tidspunkter

Hvor de små pauser lægges, så de passer bedst ind i dagsprogrammet, har vi valgt at lægge spisepauserne på bestemte tidspunkter. Dette er blandt andet for at få det hele til at gå op i en højere enhed med vores kantine.

Første spisepause finder sted klokken 9.30, mens vores middagspause er lagt klokken 11.30. Hvis du har en lang dag til klokken 15.30, får du også en eftermiddagspause.

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du til enhver tid kontakte vores studievejleder.