Opbygning
Forløbet af snedkeruddannelsen beskriver vi kort her. Du kan se lidt om de forskellige retninger, om undervisningsformen på Svendborg Erhvervsskole, om elevtiden på hovedforløbet, om det internationale samarbejde samt om eksaminer og svendeprøve.
Forløb (grundforløb og hovedforløb)
Når du tager uddannelsen som bygningssnedker, maskinsnedker eller møbelsnedker, skal du igennem et grundforløb og et hovedforløb. Begge dele kan være afkortet, når du er over 25 år på grund af din tidligere uddannelse og erfaring.
Uddannelsesretninger
Snedkeruddannelsen har 3 retninger – bygningssnedker, maskinsnedker og møbelsnedker. Desuden en lille niche-retning som orgelbygger, som du dog ikke kan gøre færdig i Svendborg.
Undervisning
Teori og praksis hører tæt sammen, og der venter masser af spændende udfordringer og variation i snedkeruddannelsen. Det du allerede mestrer på grund af din erfaring, kan du som voksenlærling få lov at springe let henover.
Eksamen
Når du tager uddannelsen som snedker, skal du naturligvis op til eksamen. Her fortæller vi om hvornår i forløbet, der er eksamen, og hvordan det foregår.
Praktik og lærepladser
Det er klogt at gå i gang med at søge praktikplads i god tid. Vi kan hjælpe fra skolen med det praktiske, men du skal selv ud og hilse på og få et håndslag med en mester.
Studieophold i udlandet
World Skills International har banet vejen for et gensidigt samarbejde mellem snedkerskole i Madrid og Snedkerskolen Fyn. Spanske lærlinge kommer i praktik i Danmark. Løbende forsøg på at få danske lærlinge til Spanien.