Studieophold i udlandet

World Skills International har banet vejen for et gensidigt samarbejde mellem snedkerskole i Madrid og Snedkerskolen Fyn. Spanske lærlinge kommer i praktik i Danmark. Løbende forsøg på at få danske lærlinge til Spanien.

International kontakt

Arbejdet som international dommer ved World Skills International gennem mere end 10 år bragte faglærer Steen Ole Hansen i kontakt med sin spanske kollega Carlos Gonzales. De to har via et EU-støttet Leonardoprojekt åbnet mulighed for, at Svendborg Erhvervsskole hvert år modtager et hold spanske praktikanter, som kommer i praktik i fynske og københavnske virksomheder.

Stående invitation fra Madrid

Steen Ole Hansen er ikke længere dommer, men samarbejdet fortsætter, og målet er også at sende danske lærlinge til Spanien.

“Vi har en stående invitation fra en virksomhed og skolen i Madrid, så vi arbejder på at finde finansiering til rejsen. Det er ikke så let at få støtte til at sende en dansker til Spanien som omvendt”, fortæller Steen Ole Hansen.

Lærling bliver i Danmark

En af eleverne fra Spanien er blevet integreret i Danmark og arbejder stadig i den virksomhed, hvor han kom i praktik. Matchet var så godt, at han har fået job i virksomheden, og han har også fået sin kæreste til landet.

Samarbejdet med de spanske elever giver også eleverne på Snedkerskolen Fyn indsigter og oplevelser. I de spanske elevers skoleperiode er de sammen med de danske elever, og de kan udveksle faglige og personlige erfaringer.