Ture og rejser

Lokale ekskursioner og en mindre studierejse til København bliver brugt til at få et grundigt kendskab til processen fra naturen til færdigt byggeri.

I løbet af uddannelsen kommer alle på ekskursioner for at se forskellige aspekter af faget.

På studietur i skoven

Selv et barn ved, at træet kommer fra skoven, men når du skal arbejde professionelt med træfaget, har du brug for at forstå betydeligt mere om skovdrift. Derfor har vi i flere år nydt godt af gæstfriheden på Hvidkilde Gods, og vi håber at kunne fortsætte det gode samarbejde.

I Hvidkilde-skovene får vi masser af historier og konkrete eksempler på, hvor lang tid det tager, og hvad der kræves for at skabe et flot træ.

Vi kommer tæt på de store skovmaskiner og får respekt for naturens kræfter. Det kræver viden og sikkerhed at arbejde med de tonstunge stammer, som senere bliver forvandlet til velduftende byggematerialer.

Et kig ind på et savværk

Næste skridt i processen er opskæringen, og derfor har vi god erfaring med en ekskursion til Korinth Savværk. Her følger vi opskæringen af råt træ til brædder, bjælker og planker til gulve, loft, døre og meget mere.

Besøg på store byggerier

Mod slutningen af uddannelsen tager vi typisk en tur til København. Det sker i svendeprøveklassen, hvor vi ser på faglige byggerier. Det har været Operaen, DR Byen, Diamanten, Christiania eller Idrætsparken. Gerne byggerier, som også har en kulturel betydning.

Hvis der er nye, spændende byggerier i gang, prøver vi at få lov at komme tæt på og få indblik i arkitekternes, entreprenørens og bygherrens tanker, og måske høre om samarbejdet bag processen.

På samme tur besøger vi også ofte Rockwool, Isover eller andre store leverandører til byggerier for at få et godt kendskab til leverandørerne.

Og så gør det jo ikke noget, at det også er sjovt undervejs.