Generelt om uddannelsen

Vælg en retning på træfagenes byggeuddannelse. Så sikrer du dig en uddannelse, som kan bruges i mange job-sammenhænge

Herunder kan du læse om dine valgmuligheder indenfor træfagenes byggeuddannelse. Du kan også vælge at tage uddannelsen som EUX og på den måde kombinere en moderne erhvervsuddannelse med boglige fag på gymnasialt niveau.

Dit valg åbner døre

Når du begynder på træfagenes byggeuddannelse, som omfatter tømrer, gulvlægger og tækkemand, er du automatisk på vej mod en uddannelse, hvor du er pænt sikker på at få det drømmejob, som du formentlig går efter. Du vil i al fald få en uddannelse, som åbner for en bred vifte af spændende job.

De fleste af de elever, som vi tidligere har haft i træfagenes byggeuddannelse, har fået arbejde i både ind- og udland. Desuden er uddannelsen med til at klæde dig bredt på, så du kan varetage mange forskellige opgaver.

Hvad kan du blive?

Træfagenes byggeuddannelse giver dig valgmulighed mellem 3 retninger. Alt efter hvilken retning du vælger, får du virkelig mange spændende muligheder for attraktive job i fremtiden.

Når du først har lagt dig fast på en bestemt retning, vil du opleve, at mulighederne er mange.

Tømrer

Hvis du vælger den retning, som kort og godt hedder tømrer, ligger det i kortene, at du får job som tømrer, når uddannelsen er gennemført. Jobbet som tømrer indebærer, at du både skal ud til private kunder og ud på byggepladser, hvor du omgås en masse andre håndværkere.

Du skal også være parat til at gå til hånde på værkstedet. Husk lige at arbejdet som tømrer foregår indendørs såvel som udendørs, så hav de varme handsker klar.

Gulvlægger

Efter overstået grundforløb vælger du måske den retning som hedder gulvlægger. Her bliver du specialiseret i at lægge gulv, både hos private, i virksomheder og offentlige bygninger.

Som gulvlægger kan du arbejde i gulvbelægningsfirmaer, byggemarkeder og tæppeforretninger. Nogle gulvlæggere er også selvstændige og har deres egen virksomhed.

Tækkemand

Når talen falder på tækkemand, vil mange voksne straks automatisk spole tiden tilbage til bindingsværk og idyl. Tækkemanden har igennem tiden altid været en vigtig person blandt byens håndværkere.

Tækkemanden sørger for, at stråtaget er lagt forsvarligt, og at alle detaljer omkring taget er på plads. Du vil typisk få et job i et tækkefirma eller hos en tømrer/snedker.