Praktik og lærepladser

Allerede nu er det en god ide at begynde at lede efter en praktikplads. Der er rift om pladserne, og vi forventer at du selv skaffer en uddannelsesaftale.

Træfagenes byggeuddannelse er en meget bred uddannelsesmulighed, hvor du kan vælge imellem 3 spændende retninger. Det betyder også, at der er mange typer af lærepladser, du kan gå efter, når du skal ud i praktik i hovedforløbet. Hvis det ikke lykkes at finde en mester, kan du gøre din uddannelse færdig i et praktikcenter.

Skal jeg finde en læreplads?

De ting som du lærer i teorilokalet og på værkstedet på skolen skal du have rutine i ude i en læreplads på en virksomhed.

Lærepladsen skal du selv være med til at skaffe, og vi kan godt røbe, at det kan være en hård nød at knække. Til gengæld hjælper skolen med alt det praktiske, når du har fået en mundtlig aftale med en mester.

Tømrerafdelingen er også behjælpelig med at skaffe kontakter til de mestre, som du vil ud at tale med angående praktikplads. Du kan dog også finde ganske god hjælp på internettet.

Hvordan får jeg en praktikplads?

Internettet er fyldt med en masse nyttige oplysninger, og naturligvis også om mestre, som er parate til at tage imod dig. Find Google frem på skærmen og prøv at søge efter relevante virksomheder, som du kan se dig selv i.

Mød op og snak med mester selv. Det er altid en god ide, når man leder efter en praktikplads. Du kan overveje at bruge denne fremgangsmåde:

  1. Find nogle relevante virksomheder via internettet
  2. Find telefonnummeret på en person i virksomheden og ring vedkommende op
  3. Aftal et møde med vedkommende
  4. Fortæl om dig selv og dine tanker om tømreruddannelsen

Internettet er andet end Google. På Praktikpladsen.dk kan du lede efter en virksomhed, som kan tage dig i praktik.

Du må også gerne kontakte Sigurd Lund Henriksen, som har mange kontakter og gerne vil hjælpe dig med at finde en praktikplads. Ring til Sigurd på tlf. 7222 5971.

Søg efter praktikpladser på Praktikpladsen.dk