For medarbejdere og elever

It support og standarder for htx

Svendborg Erhvervsskole IT support og standarder for HTX

Som elev på Svendborg Erhvervsskole vil du primært komme til at bruge Office-pakken, som skolen stiller til rådighed, så længe du er elev på skolen. Du behøver derfor ikke betale for Word eller andet, inden du starter her.

Office 365-pakken kan installeres både på Mac/IOS- og Windows computere.

Ligeledes kan du også gøre brug af skolens printere og kopimaskiner.

Du får tildelt et netværksdrev ved skolestart, så du bl.a. kan lave backup af dine opgaver.

Svendborg Erhvervsskoles anbefaling til IT udstyr for HTX-elever

For at deltage i undervisningen på htx, skal du have en bærbar pc med hver dag. Tablets eller iPads er ikke tilstrækkelige til de opgaver, du kommer ud for. Du skal dertil være opmærksom på, at Teknisk Gymnasium benytter visse programmer, som kun kan afvikles på Windows.

Hvis du har en Mac eller andet, kan den sagtens bruges, men du skal selv have installeret Windows, enten som dual boot eller i en såkaldt virtuel maskine, for at kunne bruge de programmer htx stiller til rådighed.

De fleste opgaver og afleveringer stilles over internettet, det anbefales derfor, at du har en internetforbindelse til rådighed derhjemme.

Du kommer jævnligt til at bruge tegneprogrammer, derfor bør du medbringe en pc-mus hver dag.

Skal du ud og købe ny pc, så tænk på at en stor del af undervisningsmaterialet er på elektroniske medier (e-bøger, videoer og lign.), vi anbefaler derfor en god lysstærk skærm og hovedtelefoner. Kig også efter batterilevetiden, du kan ikke altid regne med at sidde ved et elstik.

I it-afdelingen gør vi, så vidt muligt, vores bedste for at supportere de mest kendte og brugte løsninger heriblandt Windows, IOS, Office mv. og selvfølgelig de programmer, der bliver brugt i undervisningen.

Prøver og eksamener med it

Som elev på htx er du selv ansvarlig for at have fuld funktionsduelig pc til rådighed ved prøver og eksamener der kræver it for at løse og aflevere prøven.