Hack samfundet – på den gode måde

Hack samfundet – på den gode måde

Budskabet til 74 tekniske studenter var at krydse grænser, have ambitioner og bruge viden og vilje til at udvikle verden.

Festtaleren ved Svendborg Tekniske Gymnasiums translokation fredag formiddag, Esben Hardenberg fra Analysebureauet Radr, havde en klar opfordring til de 74 tekniske studenter:

– Hack fremtiden og udvikl samfundet. Gør som de, der har fundet på at lave kunstige næsehorn for at oversvømme markedet og gøre krybskytteri til en dårlig forretning. Eller som de, der har stillet dyrt laboratorieudstyr billigt til rådighed, hvis blot man fortæller offentligt om sine resultater.

Bryd grænser

Konstitueret rektor Tove Holm Petersen opfordrede til at tage et sabbatår, men også at vælge karrieren bevidst.

”Bryd grænser, tro på jer selv, hav vilje og ambitioner og husk hvad Churchill en gang sagde: ”Succes er at gå fra fiasko til fiasko uden at miste troen på sig selv”

Legaterne gik til

Foruden taler, sange og uddeling af eksamensbeviser er det tradition at hylde årets højeste gennemsnit. I år blev det 12,1, og det blev præsteret af Ellen Gammelmark.

Hun fik et gavekort til Sydfyns Centrum, hvilket Casper Melchiorsen og Morten Østrup Nielsen også gjorde for deres indsats.

HTX-prisen på 2500 kr. gik til Thor André Sørensen for sin innovative nysgerrighed og sociale indstilling.

Årets 2 bogpriser gik til Frederik Munk Andersen og Mie Kastalag Magnussen.