Handelsgymnasiet (HHX)

Studieretninger og fag på HHX

I løbet af de 3 år uddannelsen varer har du både obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Efter et 3 måneder skal du vælge studieretning. På Svendborg HandelsGymnasium kan du vælge mellem 5 studieretninger.

Du kan vælge imellem følgende studieretninger med tilhørende studieretningsfag:

MATEMATIK & ØKONOMI er for dig, der gerne vil lære om virksomhedsanalyser, logistik, investering og budgetter. Matematik og økonomi er en stærk fagkombination, hvis du drømmer om en karriere i det private erhvervsliv.

SPORT EVENT MANAGEMENT er for dig, der er interesseret i sportens verden og gerne vil arbejde med oplevelsesøkonomi. Afsætning og virksomhedsøkonomi er de bærende fag og studieretningen giver dig både teori og praktisk erfaring i forhold til events.

INNOVATION er for dig, der er boglig og har et kreativt gen. Du arbejder tværfagligt, selvstændigt og i grupper med projekter, som giver mening i virkeligheden.

CLASSIC er for dig, der vil forstå aktuelle samfundsproblemer og være med til at afprøve teorierne i økonomi og afsætning på konkrete eksempler fra erhvervslivet.

INTERNATIONAL er for dig, der ønsker en international uddannelse, hvor vi mest taler engelsk, lærer om britisk og amerikansk kultur og er på studieture til et europæisk land og USA.

SAMFUND OG ØKONOMI er for dig, der gerne vil fokusere på internationale sammenhænge omkring virksomheder, investeringer, handel, politik og journalistik, FN’s verdensmål og kultur. International Økonomi og Virksomhedsøkonomi er en stærk fagkombination, hvis du vil have et globalt perspektiv – også med udgangspunkt i Danmark.