HTX Robotics

HTX Robotics

HTX ARRANGERER STOR ROBOTKONKURRENCE I SVENDBORG

Den 5. og 6. oktober 2018 afholder Svendborg Tekniske Gymnasium en stor robotkonkurrence på Ryttervej 59 i Svendborg. HTX Robotics får deltagelse af skoler og gymnasier fra hele Fyn, dog flest fra det Sydfynske område.

Stævnet har 2 discipliner: Et traditionelt racerløb, hvor det gælder om at få sin robot først over målstregen, og en konkurrence hvor robotterne kæmper mod hinanden i en sandkasse, for at finde så mange metalklodser som muligt og fragte dem tilbage til holdets egen målzone.

Mellem løbene kan man besøge holdenes pit-stand, hvor robotterne præsenteres, og hvor man kan se holdene arbejde på at forbedre deres robotter. Studerende fra Syddansk Universitet vil bistå med faglig vejledning, som de deltagende elever kan benytte sig af i deres robotprojekt, desuden stiller SDU med faglige dommere til konkurrencerne.

HTX Robotics får god støtte fra det Sydfynske erhvervsliv, og mange virksomheder, samt kommunen, har valgt at sponsere stævnet bl.a. med gode præmier til de vindende hold.

Sponsorer af HTX-Robotics event.

Det kommer til at syde og boble af liv i de gamle AMU-haller. Sidste års arrangement tiltrak op mod 1000 deltagere og gæster til robotkonkurrencerne, og også i år har der været stor interesse fra skoler og firmaer op til dette års arrangement.